Jedna mama iz Jorkšira, objavila je sinovljenu šokantnu fotografiju i objasnila svim roditeljima zašto je obavezno da deca nose kacigu tokom vožnje bicikle.

Viki Rejli je objavom ove fotografije uputila apel roditeljima širom sveta. Njen trinaestogodišnji sin Džek pao je jednog dana sa bicikla i umalo je umro u rukama policajke koja ga je pronašla na ulici u blizini njegove kuće.

Dečak se vozio sa prijateljima kada je u jednom trenutku pao, udario glavu i pao u nesvest. Prilikom te nesreće, Džek je doživeo ozbiljnu frakturu lobanje, samo zato što nije nosio kacigu.

Karen Stanton, koja je policajka već 16 godina, bila je van dežurstva u šetnji sa svojom 10-godišnjom ćerkom kada je ugledala stravičnu scenu na putu. Odmah je pritrčala u pomoć dečaku i bila uz njega sve dok nisu stigle policija i Hitna pomoć.

"Kada mi je suprug rekao da moram da dođem kući, znala sam da je nešto ozbiljno. Kako sam se približavala kući tako je bilo sve više i više ljudi, puno policijskih automobila i vozila Hitne pomoći, pa čak i helikopter. A onda sam ugledala Džeka. Bio je na nosilima, prekriven krvlju. Mislila sam da sam ga izgubila. U tom trenutku mislila sam da će srce da mi se raspukne na milion komada", rekla je Viki za "Stori treneder".

Pošto mu je život bio ugrožen, helikopterom je prevezen u bolnicu. Imao je operaciju za operacijom, ali uspeo je da se izbori.

"Kada mi je lekar pokazao rengenske snimke, nisam mogla da verujem i pomisila sam "Bože, kako je on ovo preživeo". Džek je mamim veliki borac. Iako je on dobro, vreme će pokazati da li je ova povreda ostavila neke posledice. Ipak sam srećna. Moglo je da bude mnogo gore. Da mogu da vratim vreme, on ne bi skidao kacigu, ali... U ovom trenutku ne znam da li bih pustila ijedno dete da vozi bicikl, ali ono što znam, sigurno bi bili zaštićeni", dodala je ona.

Hemsworth mother releases scan of a HUGE fracture in her son's skull https://themanpost.com/hemsworth-mother-releases-scan-of-a-huge-fracture-in-her-sons-skull/ #Health, #News

Posted by Man Space Network on Wednesday, July 11, 2018

Zato je i odlučila da objavi šokantne rengenske snimke koji pokazuju ozbiljnost ne nošenja kaciga.

"Roditelji, zaštitite svoju decu", zaključila je Viki.

The harrowing image that should serve as a warning: Scan reveals teenager's fractured skull after he was knocked off his bike while not wearing a helmet and almost died in the arms of an off-duty policewoman

Posted by Mind & Body Shaping on Wednesday, July 11, 2018