Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspela je! Emotivni snimak devojčice bez noge koja je naučila trči (VIDEO)

Mala Džulijet Vejts rođena je sa deformitetom leve noge zbog čega je morala na amputaciju pre nego što je i prohodala. Međutim, njena priča nema tužan završetak.

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Džulijet je rođena sa kongenitalnim nedostatkom femura i fibularnom hemimelijom. To znači da nije imala deo potkolenice, ligamente u kolenu, da joj je bilo iskrivljeno stopalo, nije imala nekoliko prstiju, butna kost joj je bila kraća... Lekari su nam ponudili dve opcije, da joj se ugradi neki produžetak ili amputacija. Odlučili smo se za amputaciju koja je obavljena kada je imala samo 11 meseci, a onda je krenula njena borba sa privikavanjem na protezu i prvi koraci. Zbog svoje neverovatne ličnosti i snage lako se suočavala sa svim preprekama", rekla je Džulijetina majka Amanda Berling Vejts za "Story Tender".

She's got it!!!!!! Thank you 50legs and POA!

Posted by Amanda Berling-Waits on Sunday, March 26, 2017

Međutim, jednog dana došla je na isprobavanje nove i fleksibilnije proteze. U početku nije želela da odustane od one stare, čak i nakon saznanja da će sa njom moći da skače, trči, pleše.

Najveća podrška joj je bilo štene Vida koje se spaseno iz Portorika nakon stravičnog uragana 2017. godine, a koje nema jednu šapu.

Uz njegovu pomoć i ljubav koju joj je pružio, Džulijet je isprobala svoju novu protezu i potrčala mami i tati u zagrljaj.

Emotivan snimak prvih koraka devojčice sa novom protezom, pogledajte u snimku:

Mala Džulijet Vejts rođena je sa deformitetom leve noge zbog čega je morala na amputaciju pre nego što je i prohodala. Međutim, njena priča nema tužan završetak.
Izvor: YouTube

Uprkos početnom odbijanju, Džulijet se brzo navikla na novu protezu za koju kaže da je čini srećnom.

Na putu do kuće roditeljima je rekla "da je nova proteza usrećuje".

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica