U toku tri dana publici će se predstaviti produkcije iz Srbije, Grčke i Engleske, a ulaznice su uz obaveznu rezervaciju besplatne.

Ideja progama je da se dela jednog od najvećih svetskih dramskih stvaralaca predstave mladoj publici.

BURA (30.06. u 18.00)

Režija: Nikita Milivojević

Preporučeni uzrast: 7+

U "Buri" je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih... a među svim mogućim  učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće... nešto davno izgubljeno, "građa od koje se prave snovi"!

Foto: Promo

SAN LETNJE NOĆI (01.07. u 18.00)

Režija: Michalis Sionas

Preporučeni uzrast: 8+

Trajanje predstave: 70’

Šekspirov "San letnje noći" prilagođen najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je preko 7000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.

Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

Foto: Promo

ROMEO I JULIJA (02.07. u 18.00)

Režija: Nel Crouch

Preporučeni uzrast: 8+

Trajanje predstave: 2h (sa pauzom)

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije "Romea i Julije", predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 7000 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečijem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame.

Foto: Promo