U subotu, 19. maja, u kapeli Svetog Đorđa 'problematični' mlađi sin princa Čarlsa i princeze Dajane pokazao je svetu koliko je odrastao i sazreo. Svi mediji pisali su samo o njemu i njegovoj divnoj, sada već, supruzi, američkoj glumici Megan Markl.

Princ Hari imao je samo osam godina kada su se njegovi roditelji rastavili, a dvanaest kada su se zvanično i razveli. Nedugo zatim, nakon razvoda, 1997. godine, princeza Dajana je stradala u saobraćajno nesreći. Vilijam je tada imao petnaest, a Hari je te godine punio trinaest. Sve te stresne situacije uticale su na to da Hari postane buntovni, problematični tinejdžer. Mnogo je pio i često bio agresivan, a mediji su komentarisali i pratili svaki njegov korak.

Sa dvadeset godina mladi Hari upisao je Kraljevsku vojnu akademiju Sandhurst, a u vojsci je proveo deset godina tokom kojih je dva puta bio na ratištu u Avganistanu pod šifrvanim imenom. Vojska je uticala na njegovo samopouzdanje i osećaj pripadnosti i korisnosti. Nakon što je napustio vojsku osnovao je dve humanitarne organizacije - Invictus games, sportsko takmičenje vojnih invalida i drugu, zajedno sa bratom Vilijamom i Kejt Midlton Heads together, koja se bavi mentalnim zdravljem dece i mladih.

Od problematičnog, ali uvek šarmantnog i duhovitog dečaka, Hari je postao pravi dragulj kraljevske porodice, ali se idalje godinama mučio da pronađe srodnu dušu. I onda se pojavila ona - razvedena američka glumica Megan Markl. Dete razvedenih roditelja, samostalna i nezavisna Megan je osvojila mladog princa.

Iskreni, skromi i spontani ovog vikenda su osvojli čitav svet, a iako nije više među njima, učinili su da Dajana itekako bude prisutna.

U Harijevom "fazonu"

Pogledajte dva kratka videa kojima je oduševio i nasmejao čitav svet!

A evo i kako je sve Hari odao počast svojoj pokojnoj majci:

- Cveće za bidermajer koji je nosila Megan na venčanju, nabrao je Hari u petak uveče u Dajaniom vrtu.

- Čuveni pevač Elton Džon napravio je rimejk pesme Candle in the Wind koju je posvetio Dajani nakon njene smrti. Tu pesmu svirao je na klaviru tokom svečanog prijema zvanica.

- U verenički prsten Megan Markl, koji je Hari sam dizajnirao, ugrađena su dva dijamanta iz Dajanine privatne kolekcije nakita. To je uradio, kako kaže, da bi bio siguran da je ona uvek sa njima tokom njihovog "ludog zajedničkog putovanja". Dijamanti potiču iz Bocvane, države u kojoj se rodila ljubav vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

- Bele ruže, kojima je bila okićena kapela Svetog Đorđa, omiljeno su Dajanino cveće. 

- Akvamarin prsten koji je Megan nosila na večernjem koktelu pripadao je princezi Dajani.

- U trenutku kada su ušli i seli ispred oltara, stručnjaci za čitanje sa usana kažu da je Vilijam rekao bratu "Majka bi sada rekla...", a Hari ga je prekinuo i rekao "Znam!".

- Prazno mesto koje je ostalo pored princa Vilijama tokom venčanja u kapeli Svetog Đorđa, ostavljeno je za Dajanu.

Uživajte u galeriji čarobnih fotografija sa venčanja:

Ovog vikenda čitav svet je bio u bajci i netremice gledao kraljevsko venčanje - problematični' princ Hari ovog vikenda oženio je američku glumicu Megan Markl. Još malo produžite san i uživajte u fotografijama i detaljima koje smo izdvojili za vas...