Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

500 miliona dinara za podsticaj rađanja: Ministarstvo raspisuje konkurs za lokalne samouprave za dodelu bespovratnih sredstava

Danas će kabinet ministra bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, raspisati javni poziv lokalnim samoupravama za dodelu bespovratnih sredstava u cilju sprovođenja mera populacione politike.

  Izvor: Foto: Profimedia

Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 500 miliona dinara za sufinansiranje do 80 odsto ukupnih troškova za mere koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanja rada i roditeljstva, snižavanja psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju, navodi "Politika". Pravo učešća na konkursu imaju sve opštine pojedinačno, ili više njih udruženo iz istog regiona, koje će zajednički moći da sprovode mere populacione politike.

Povezane vesti

Uslov je da jedinice lokalnih samouprava već u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenjen predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije ili populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa konkursom.

Maksimalni iznos koji može biti dodeljen lokalnoj samoupravi koja podnosi prijavu samostalno do 10 miliona dinara. Ukoliko prijavu podnose zajednički do tri jedinice lokalne samouprave, maksimalni iznos je 75 miliona dinara, a 100 miliona ako prijavu podnose četiri ili više opština iz istog regiona.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica