Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bebo, da li mogu da ti promenim pelenu: Stručnjaci tvrde da roditelji za sve treba da traže saglasnost od dece

Sa učenjem 'pristanka' i 'saglasnosti' treba početi od prvog dana, tvrde stručnjaci.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svaki put pre nego što bebi promenite pelene trebalo bi da kažete "sada ću ti promeniti pelenu, je l' to ok", da bi deci "kultura pristanka" što ranije postala prirodna, savetuju pojedini stručnjaci.  

Dini Karson, koja se posvetila radu na polju seksualnog obrazovanja mladih, smatra da bi roditelji trebalo bebe već od rođenja da pitaju za "dozvolu" pre nego što im promene pelene.

Povezane vesti

Ona smatra da je to najbolji način da se deci kultura pristanka usadi na vreme, prenosi britanski "Metro".

Karsonova radi sa decom starosti od tri godine i sa roditeljima, na problemima u vezi sa razumevanjem koncepta "pristanka" i "saglasnosti", ali ona roditeljima savetuje da taj pojam deci predstave u još ranijem uzrastu.

Naravno, ona kaže da bebe neće "odgovoriti", ali ističe da je kontakt očima jako važan da bi se bebama usadilo koliko je važan "pristanak".

"Sa decom radimo od njihove treće godine, ali sa roditeljima radimo od trenutka kad postanu roditelji", rekla je ona za ABC televiziju.

"Beba neće odgovoriti, jasno, ali ali ako joj date prostora i sačekate da uspostavite kontakt očima, vi detetu dajete do znanja da je važno ono kako se ona osećaju i da je njihov odgovor važan", objašnjava Karsonova.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica