Godinama dvoje talentovanih fotografa beležili su trenutke iz porođajnih sala i delili ih na svojim profilima na društvenim mrežama. Pre pet godina Dženifer Mejson i Mone Nikol pokrenuli su i sajt Birth Becomes Her, kao i stranice na društvenim mrežama koje nose isto ime, na kojima su okupili sve fotografe koji se bave istom temom.

Njihov foto-sadržaj postao je zanimljiv način da se vidi sva lepota porođaja, a njihove stranice postale su toliko popularne da su počeli da organizuju i izbore za najbolje fotografije u različitim kategorijama kao što su: rođenje, porođaj, posle 48 sati, majčinstvo i dojenje.

Na poslednjem izboru za najbolje fotografije u ovim kategorijama, šesnaest sudija iz tri zemlje, odabralo je apsolutnog pobednika u kategoriji "rođenje"- porođaj u bazenu! Na pobedničkoj fotografiji je prizor koji potpuno fascinira i u umetničkom i u dubljem, životnom smislu. Vidi se majka koja se porađa u staklenom bazenu, a beba koju je upravo rodila se licem u lice susreće sa svojom starijom sestrom koju drži uzbuđeni tata.

Ali ništa manje nije uzbudljiva ni pobednička fotografija u kategoriji "porođaj". Takođe u bazenu, ona prikazuje dolazak na svet bebe koja tek izlazi iz majčine utrobe.

Tu je i fotografije iscrpljene žene u vodi, koja naslonjena na svog partnera crpi poslednje deliće snage da bi završila najveći životni zadatak.

Svaka fantastična i potresna na svoj način, ove fotogafije su prava umetnička dela, roditeljima neverovatna uspomena, a svima koji tek treba da dočekaju rođenje svojih mališana putokaz ka lepoti svega što ih čeka.