Lekarka Amanda Hes ležala je u bolničkom krevetu u medicinskom centru “Frankfort Regional” u Kentakiju, gde inače radi, i spremala se da rodi svoje drugo dete kada je čula da druga trudnica treba da se porodi svakog momenta i da je beba ugrožena, ali da njen lekar još nije stigao.

Hats off to this #DrMom and member of Physician Moms Group #PMG, Dr. Amanda Hess! This picture was taken minutes after...

Posted by Dr. Hala Sabry on Tuesday, July 25, 2017

“Čula sam kada je počela da vrišti i shvatila sam da se porođaj bliži, a da njen lekar još nije došao u svoju smenu. Istog trenutka sam ustala iz kreveta, obula se i priskočila u pomoć. Porođaj je počeo, pa nije bilo druge osim da je porodim ja”, izjavila je doktorka za medije.

Nakon što je pomogla da na svet dođe zdrava devojčica koju je rodila Lia Halidej Džonson, Amanda je i sama rodila svoje drugo dete Elen Džojs. 

"Toliko volim svoj posao da mi nimalo nije važno u kakvim ću uslovima da radim. Najvažnije je da pomognem mami i bebi. Iako sam i sama u tom trenutku bila pacijentkinja, kojoj je potrebna podjednaka nega i briga lekarskog tima, jednostavno sam osetila da, uprskos sve češćim kontakcijama, mogu da pomognem toj ženi."