Nakon dve trudnoće i godina odgajanja male dece uz koju majke nemaju mnogo vremena za sebe, Belinda Norton Smit je mislila kako nikada neće uspeti da skine suvišne kilograme, ali ni da se reši dosadnog celulita.

Kako su godine prolazile shvatila je da joj se posle tridesete metabolizam usporio i da joj je sve teže da održava kilažu.

Međutim, ova 39-godišnja majka dvoje dece, koja ima diplomu iz zdravstevnog i telesnog vaspitanja, odlučila je da nađe rešenje za višak kilograma i celulit, piše Daily Mail.

I uspela je, a ovo su njeni saveti:

Reč je vrlo jednostavnom stilu života koji podrazumeva zdravu ishranu, redovnu fizičku aktivnost i opuštanje uma i tela. Na svom sajtu, kao i Instagram profilu, svojim pratiocima redovno deli savete i fotografije iz svog života.

Zdrava i sveža hrana je korak broj 1 za dobro zdravlje i vitko telo, naročite posle 30.

"Nakon 30 godine naše telo i hormoni se dramatično menjaju i gubimo mogućnost da sagorevamo šećer tako brzo kao nekada. Zato je neophodno da jedemo zdravo kako bismo izgledali i osećali se dobro", objašnjava Belinda.

A post shared by b. + blivewear (@belinda.n.s) on Feb 26, 2017 at 11:58am PST

Dakle, ona preporučuje da jedemo što više ribe, piletine i ćuretine, kako bismo telu obezbedili neophodne proteine. Uz to obavezno ide dosta svežeg povrća i zeleniša. Kinoa i pirinač obezbediće nam ugljene hidrate.

Osim toga, Belinda smatra da svaka žena dan treba da počne vežbama, barem 30 minuta aktivnosti pre doručka. Dovoljan je lagani kardio trening. Barem dva puta nedeljno diže tegove i praktikuje jogu ili pilates za oblikovanje tela.

Na kraju, smatra da je hidriranje tela neophodno! Trudi se da pije puno vode, kako bi očistila kožu i telo od toksina.