Zbog nedostatka kapaciteta i netransparentnosti kriterijuma, deca često ne mogu da dobiju mesto u vrtiću. Međutim, postavlja se pitanje da li je to problem roditelja koji redovno plaćaju poreze državi, nemaju kome da ostave svoje dete i očekuju da ga država adekvatno zbrine ili bi time trebalo da se pozabave oni koji su nadležni za rešavanje takvih situacija, ali ne rade ništa po tom pitanju.

Nikolina svog 15-omesečnog sina Frana nije uspela da upiše u jaslice, a svoju opravdanu ogorčenost izrazila je u statusu koji prenosimo u celosti, a u kome će se prepoznati i mnogi roditelji iz Srbije:

"Moje dete je 15.10.2016. navršilo 15 meseci. Ne ide u jaslice jer u njima nema mesta. Opštiinski čelnici, smestite moje dete u jaslice!

Svaki ga dan vodim u igraonicu, povremeno ga čuva dadilja u svom stanu, povremeno moja mama, nekada svekrva, uskoči i prijateljica, nekada mužev kum. Smestite moje dete u jaslice!

Svaki dan u igraonicu nosim užinu, doručak, ručak, voće i ceđeni sok za Frana. Svako veče kuvam da bih to ujutro spakovala i dostavila. Moje dete svaki dan jede podgrejanu hranu. Opštinski čelnici, smestite moje dete u jaslice!

Danas u igraonici nisu mogli da ga prime jer su tete bolesne. Odvela sam ga, zajedno s hranom kod dadilje. Moja majka je u 14:30 krenula po njega. Pre posla dala sam joj uputstvo kako da dođe do dadiljinog stana. Zvala me na posao i rekla da ne može da nađe zgradu. Htela sam da napustim posao i odem po svoje dete. 

JER MOJE JE DETE SVAKO MALO NA DRUGOJ LOKACIJI I NJEGOVA GA NANA NE MOŽE PRONAĆI!!! Taj mali veseli klinac svaki dan luta od ruku do ruku! OPŠTINSKI ČELNICI, SMESTITE MOJE DETE U JASLICE!!!!!

Moje je dete stanovnik Opštine Viškovo! Iste one koja važi za jednu od najbogatijih opština u RH. Ja dajem novac toj Opštini i tražim da moje dete, svog stanovnika, adekvatno zbrinete! SMESTITE MOJE DETE U JASLICE!!! 

Zašto moje dete vredi manje od druge dece? Zbog bodova? Kakvih crnih bodova??? Moje dete ne razume bodove i vaše kriterijume, ni zašto ste izgradili premalen vrtić! Moje dete plače jer ga majka često ostavi nepoznatima. Moje dete je moje malo čudo koje obožavam i zbog kojeg mi je danas prepuklo srce. Jer je trebalo već da je kod kuće, a nije. Jer nana nije mogla da ga nađe. Dete od godinu i tri meseca...

OPŠTINSKI ČELNICI, SMESTITE MOJE DETE U JASLICE!!!!! 

Prijatelji, delite. Možda se neko probudi.'

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.