Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobična umetnička dela kreativnih mama: Nakit i ukrasi od pupčanih vrpci (FOTO)

Kako bi sačuvale uspomenu na svoj porođaj, mnoge mame počele su da prave neobične predmete od pupčanih vrpci. Pogledajte neobičan trend koji je zavladao među mamama...

  Izvor: Foto: Instagram

Ljudsko telo često se koristi za različite forme umetnosti. U zavisnosti od namera umetnika, ovaj čin može se doživeti kao ukusan ili šokantan. Jedan od poslednjih trendova uključuje neobične "umetničke" kreacije napravljene od pupčanih vrpci.

Majke često čuvaju pupčane vrpce svoje dece, jer su one najopipljiviji i najdirektniji dokaz njihove povezanosti. U doba društvenih mreža, gde se sa drugima deli apsolutno sve, od fotografija subotnjeg izlaska do najintimnijih misli "nalepljenih" na virtualne zidove, i pupčana vrpca je postala manje stvar intimnosti, a više predmet za pokazivanje drugima. 

U svetlu ovog trenda, društvena mreža Instagram preplavljena je fotografijama majki koje su pupčane vrpce svoje dece iskoristile kako bi pokazale svoje umetničke sposobnosti. 

Povezane vesti

Neke su od pupčanih vrpci napravile nakit. Jedna majka je pupčanu vrpcu svoje ćerke uobličila u prvo slovo njenog imena, neke su pak otišle toliko daleko da vrpcu osušile i od nje napravile čvrstu materiju. Druge su napravile predmete za svakodnevnu upotrebu.

U svakom slučaju, čini se da pupčana vrpca ima mnogo do sada neotkrivenih načina za upotrebu koje je moderna tehnologija otkrila i načinila svima vidljivim.

A photo posted by ruth avra (@ruthavra) on Sep 6, 2016 at 6:27pm PDT

A photo posted by Saskia (@saskia_vaga) on Aug 24, 2016 at 1:24pm PDT

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica