Učiteljica jedne osnovne Teksasu, Brendi Jang, uvela je nova pravila što se tiče domaćih zadataka. 

Naime, ona je svim roditeljima poslala pismo u kome ih je obavestila da će ova školska godina proći bez domaćih zadataka:

“Dragi roditelji,

Nakon istraživanja koje sam sprovela ovog leta odlučila sam da probam nešto novo. Domaći zadaci će se sastojati samo od onoga što učenik nije stigao da uradi tokom školskog dana. I formalnog domaćeg neće biti cele godine.

Istraživanja nisu uspela da pokažu da domaći pozitivno utiče na učinak đaka. Umesto toga, želim da provodite večeri radeći stvari za koje je dokazano da pomažu đačkom uspehu. Večerajte kao porodica, čitajte zajedno, igrajte se napolju, i pošaljite decu u krevet ranije. 

Hvala,

Gospođa Brendi Jang”

Jedna od majki, Samanta Galager, objavila je fotografiju pisma na svom Fejsbuk profilu, i ona je ubrzo postala viralna i dostigla preko 73 000 podela! 

U intervjuu koji je učiteljica Brendi dala za People magazine ispričala kako je njen potez naišao na podršku svih: školske administracije, roditelja, i naravno mlađih učenika. 

Pogledajte i Kako sprečiti tragediju: Recept učiteljice koja uspešno štiti svoje đake od vršnjačkog nasilja

“Uzbuđeni su, ali shvataju da ovo ne znači da prestaju da uče čim napuste učionicu,” rekla je. I dodala: “Ohrabrujem ih da razviju neke nove veštine i provode vreme sa porodicom kako bi otkrili nešto što ih interesuje.”

Brendi je još i rekla da bi voljela da je ona mogla iskusiti nešto slično kada je išla u školu, ali i istakla da se danas obim domaćih zadataka povećao. 

“Deca su veoma zauzeta i naporno rade tokom dana, pa im, kada dođu kući, ne treba još posla, hajde da se potrudimo da im ne otežavamo,” rekla je. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.