Većina mama odbila bi da putuje tokom porodiljskog odsustva, uz komentar da su sve obaveze oko bebe i kuće same po sebi dovoljne i da bi putovanje u tom periodu bilo pravo mučenje.


Neobična avantura: Porodica za četiri meseca obišla pola sveta na tri točka (FOTO)


Međutim jedna mama je odlučila da spakuje stvari i svoju, sada već 10 meseci staru bebu, povede u avanturu zvanu put oko sveta, prenosi Stil.

Karen Edvards i njen partner Šaun Bajes odlučili su da putuju sa svojom tek rođenom ćerkicom Esme. Ukrcali su se u avion i krenuli u istraživanje Azije, Australije i Novog Zelanda, dok je beba imala samo tri meseca.

Kako bi mogli slobodno da putuju, Šaun je dao otkaz, a prodali su automobil i kuću dali u najam. Novac od materinskog dodatka iskoristili su za put, a Šaun je, u zemljama u kojima su boravili, radio dodatne poslove kako bi obezbedio novčanu sigurnost za svoju porodicu.

"Najčudniji deo puta je povratak kući. Esme nije navikla da se dugo zadržava na jednom mestu zato što smo stalno u pokretu. Isto, nakon silnih putovanja, nekako je pomalo dosadno živeti u Londonu. Mnogi kažu da je putovanje sa decom noćna mora, ali za nas nije tako bilo. Da budemo realni, bilo je i loših momenata, ali na kraju se sve to isplati. Ne mogu da zamislim drugačije porodiljsko odsustvo", navodi Karen koja se tokom ovog iskustva susrela sa brojnim negativnim komentarima.


Pročitajte i... Putovanje sa bebom - šta poneti?

Ova porodica želi da inspiriše mlade ljude da putuju i kada dobiju decu. Kako Karen navodi, život ne bi trebalo da prestane kada vam se pridruži novi član, on tek tada može da počne!

A photo posted by Travel Mad Mum (@travelmadmum) on Sep 16, 2015 at 4:17am PDT

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.