Nakon što je njenom sinu Čejsu pre 11 godina dijagnostikovan autizam, prijatelji i poznanici su Meri Bejli pripremali na najgore. Neki su govorili da dečak nikada neće moći da nađe posao, neki su govorili da nikada neće imati prijatelje, kao i da neće nikad moći da bude svoj i nezavistan.

Meri je iz tog razloga malog Čejsa upisala u specijalnu školu, ali kod kuće je vodila stalnu borbu kako bi ga naterala da jede. 

Međutim, sve se promenilo kada je Čejs kao osmogodišnjak sa dedom počeo da gleda kulinarske emisije. Dve godine nakon toga on se poverio mami da bi voleo da ima svoju emisiju o kuvanju.

Merinoj sreći nije bilo kraja, pa je tako prva Čejsova epizoda snimljena u kuhinji porodičnih prijatelja i objavljena na Jutjub kanalu. Emisija je brzo privukla pažnju udruženja i organizacija koje se bave problemom autizma, a videvši u kom smeru sve to vodi, Meri je unajmila i profesionalnu filmsku ekipu.

Takođe, Čejs je počeo da šalje imejlove poznatim kuvarima koje su ga inspirisali i vremenom postali njegovi idoli, pozivajući ih da sarađuju sa njim. 

Danas ovaj šarmantni trinaestogodišnji tinejdžer u svojoj emisiji pravi na stotine različitih jela - od kapkejkova do dinstanog zeca - a njegova emisija ima više od 30 epizoda i nekoliko desetina hiljada pregleda.

“Videti svoje dete koje skoro uopšte nije govorilo i koje je izbegavalo kontakt očima, da je ovoliko uspešno, zadovoljno i srećno je nešto što ne mogu da opišem rečima. Osećaj je... čudesan”, rekla je ponosna mama Meri.

Čejs sanja da jednog dana vodi emisiju i na televiziji, a takođe želi da ima i svoj restoran i nada se da će njegovo iskustvo pomoći i drugima koji imaju autizam.

“Nemojte da se plašite onoga što jeste”, zaključio je Čejs.