Kada je njenom prijatelju, sedmogodišnjem Ejdenu Selecku zbog hemoterapije opala kosa, devetogodišnja Libi Taker Spirs odrezala je svoje duge pletenice.

Kada je saznala da je njenom "dečku" dijagnostikovan tumor na bubregu, devojčica je bila očajna, a prva poseta u bolnici ostavila je u šoku.

Uvek je govorila da će Ejden biti njen muž, pa je dotuklo to kada je videla da je ostao bez svojih bujnih plavih uvojaka.

Pogledajte iDirljivo: Gest mame obolele od raka rasplakao svet!

Zato je odlučila da odreže svoju kosu i pokloni je svom prijatelju.

Kad joj je majka rekla da to ne može da napravi, Libi je odlučila da odseče kosu i donira je organizaciji koja pravi perike za decu obolelu od raka.

"Oduvek je sanjala da će imati dugu kosu poput Zlatokose, ali se nije dvoumila kad je odlučila da je odseče za Ejdena", ispričala je njena majka Karli.

Pogledajte i Dirljivo: Fotografija dve devojčice rasplakala svet! (FOTO)

Uz pomoć majke pokrenula je "Crowdfunding" stranicu na kojoj svako može da donira novac ili svoje odsečene pletenice. Njih potom sponzori mogu da plate onoliko koliko su dugačke.

S majkom je napravila i Fejsbuk stranicu "Libbys Locks for Aiden", koja je izazvala veliko interesovanje.

Svi su se pridružili Libi i Ejdenu u borbi protiv raka, režući svoju kosu. Na stranici deca i roditelji svakodnevno objavljuju fotografije, a Ejden je u međuvremenu i operisan.

Odstranjen mu je tumor s bubrega i trenutno se oporavlja u bolnici. Libi ga svakog dana posećuje u bolnici, a na njenoj stranici se i dalje prikupljaju sredstva za borbu protiv raka.

"I dalje provode mnogo vremena zajedno, a ona nekad i prespava u bolničkoj sobi. Ejden je rekao da će kad se ovo sve završi napraviti veliku zabavu za sve prijatelje i porodicu, a već zna s kojom osobom će na zabavu, Libi", rekla je njegova majka Kler.

Izvor: Index.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.