Želite da budete sigurni da će vam dete jednog dana imati dobar muzički ukus, ili makar sličan vašem, ali se bojite da nećete od posla i silnih obaveza stići da mu to usadite u glavu? Amerikanac Džerad Geler je ponudio rešenje za ovaj problem tako što je osnovao Punk Rock zabavište.

Pogledajte i 5 načina da vaše dete zavoli muziku

Ova predškolska ustanova stoji čvrsto uz ideju da muzičko obrazovanje ne bi trebalo da bude usputno, ali ni tako dosadno kao ovo što postoji u obrazovnom sistemu.

Pogledajte i Uticaj muzike na decu

"Muzika u obrazovanju treba da rastura! Ona bi trebalo da bude fenomenalno iskustvo za decu, roditelje i učitelje, i da bude zabavna! Punk Rock Preschool uključuje muzičko obrazovanje u pojačalo, pojača distorziju i poleće tako što decu uči kako da kreativno stvaraju muziku, zarazne refrene, rifove i promišljene tekstove", kažu iz ovog zabavišta.

Pogledajte i Muzičko obrazovanje: Kada uvesti dete u svet muzike

Sećate li se filma "School of Rock" i fantastičnog učitelja kojeg glumi Jack Black? Primenimo ovaj princip i na druge alternativne žanrove ili osnujemo sveobuhvatnu školu rock 'n' roll muzike i nećemo morati da brinemo šta će naša deca slušati.

Izvor: Nocturnemagazine

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.