Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjaci preporučuju: Kako da dete usvoji zdrave životne navike

Želja svakog roditelja je da mu dete bude zdravo, na šta u posebno utiču način ishrane, dužina sna i fizička aktivnost. Pročitajte savete stručnjaka na koji način možete pomoći detetu da prihvati zdrave životne navike

  Izvor: Foto: Shutterstock

Američka akademija pedijatrije objavila je preporuke u kojima poziva roditelje da zdravim životnim navikama pruže dobar primer svojoj deci.

Povezane vesti

Iako smo većine ovih stvari bili svesni od ranije i sve smo ih već nebrojeno puta čuli, nije na odmet da se prisetimo saveta stručnjaka.

U njihovim preporukama se navodi da uravnotežena ishrana i redovno vežbanje roditelja povećava šanse da će i deca imati zdrave životne navike.

Stručnjaci dodaju i da nikada nije prerano za usvajanje zdravih životnih navika i da bi roditelji za potrebne savete trebalo da se obrate pedijatrima.

Povezane vesti

Oni ističu da je važno kontrolisati unos kalorija, smanjiti unos šećera i istovremeno povećati dostupnost zdravih namirnica.

Takođe preporučuju uključivanje dece u fizičke aktivnosti roditelja, što može da se pretvori i u divna porodična druženja tokom kojih ćete se povezati sa vašim detetom. Preporučuje se ograničavanje broja televizora u kući, kao i kontrola pristupa ostalim elektronskim uređajima.

Povezane vesti

Stručnjaci ističu da je deci potrebno barem devet sati sna i da bi roditelji trebali da uspostave rutinu kada je reč o odlasku na spavanje i vremenu za buđenje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica