U Velikoj Britaniji samo tri ili četiri puta godišnje se rode trojke ili četvorke, a u pitanju su uglavnom bebe rođene iz jedne ili dve oplođene jajne ćelije. 

Međutim, Katalina Martin (28) i Metju Dejvis, postali su roditelji četvorki koje su začete prirodnim putem, a uz to je i svaka beba nastala iz četiri različite jajne ćelije.

Katalina i Martin iz prethodnih brakova već imaju dečaka i devojčicu, međutim, želeli su da prošire svoju porodicu.

Pogledajte i Žena koja inspiriše: Kako izgleda život majke sedmoro dece

Nakon što su lekari gospođi Martin dijagnostikovali sindrom policističnih jajnika, par je mislio da neće biti šanse da dobiju bebu, osim ako se ne podvrgnu vantelesnoj oplodnji.

Međutim, samo nekoliko meseci kasnije Katalina je saznala da je u drugom stanju, a nakon što su joj na ultrazvučnom pregledi rekli da će postati mama tri, ili čak četiri bebe, presrećna mama nije mogla da suzbije suze.

Pogledajte i Zarazni smeh veselih četvorki (VIDEO)


“I dalje ne mogu da poverujem kada vidim svoje četiri kiflice kako mirno spavaju. Sve su rođene iz različitih jajnih ćelija i posebne posteljice i sve imaju različitu ličnost”, kaže ponosna mama Katalina.


Pogledajte i Jedni u milion: Roditelji dobili identične trojke začete prirodnim putem (FOTO)

Slučaj četvorki začetih prirodnim putem se dešava jednom u 700 hiljada slučajeva, a stručnjaci kažu da još uvek nisu čuli da je zabeleženo rođenje neidentičnih četvorki začetih prirodnim putem.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.