Indijski par iz Australije 2012. godine u Nju Delhiju je zahvaljujući surogat majci dobio blizance, dečaka i devojčicu. Međutim, iako bi mnogi bili presrećni duplom prinovom, par je devet dana od rođenja beba Visokom komesarijatu Australije rekao da se u zemlju vraća samo sa devojčicom.

Kao razlog za to, oni su naveli da ne mogu finanansijski da brinu o dve bebe, a s obzirom da već imaju jednog dečaka, odlučili su da zadrže devojčicu. Australijski Visoki komesarijat u Nju Delhiju na kraju je pristao da odobri državljanstvo i pasoš samo za devojčicu.

Pogledajte i Mama dvoje mališana dobila četvorke začete prirodnim putem! (FOTO)

Iako je od tada prošlo skoro tri godine, izgleda da će zbog ove odluke par ipak imati problema sa zakonom. Naime, istragom je utvrđeno da je otac blizanaca korporativni računovođa jedne velike kompanije, a da je njegova supruga do nedavno bila vlasnica privatnog vrtića.

“U Indiji je inače ovakvo delo kažnjivo zatvorskim pritvorom i do sedam godina”, izjavila je viša savetnica Vrhovnog suda Indije i dodala da postoje razlozi za dalju policijsku istragu.

Ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo da su australijski zvaničnici Visokog komesarijata rekli da je usvajanje ostavljenog dečaka bio legalno i da je sada sve stvar pravnog sistema Indije.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.