Od trenutka kada potvrde da su u durugom stanju, kod budućih majki se javlja instinktivna potreba da brane i zaštite budući život koji nose. Ta urođena potreba raste i sve je izraženija kako raste beba.

Pogledajte i... Svemoguće majke: Pogledajte kako je dovitljiva keruša spasila svoje mladunce! (VIDEO)

Ljudi su svešću možda ublažili svoje reakcije, i često vagaju da li da i kako da reaguju u odnosu na to kolika je opasnost. Ali kada je to zaista potrebno, hrabrost svakako neizostaje. Za razliku od ljudi, kod majki iz životinjskog sveta još uvek možemo da vidimo tu sirovu, nesputanu zaštitničku stranu.

Pročitajte i... Roditeljska podrška ključna za pravilan razvoj mališana

To je bio slučaj i sa teksaškom sovom Doti, koja je reagovala hitro i burno kako bi odbranila svoje mlade od zmije.

Snimak je deo projekta Kornelove laboratorije za ornitologiju Bird Cams. National Geographic je zbog toga razgovarao sa vođom projekta Čarlsom Eldermajerom.

"Svi smo bili impresionirani reakcijom ženke sove, naročito njenom odlučnošću i preciznošću njenog prvog napada na zmiju. I, naravno, laknulo nam je kada je zmija izbačena iz gnezda. Reakcija majke nije neobična, ali namera, fokus i izvođenje njene odbrane gnezda su zaista impresivni".

Izvor: National Geographic Srbija

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.