"Kako nikada nisam želela decu i čvrsto verujem da i nikada neću, logično rešenje za mene je sterilizacija. To je danas relativno brza i rutinska procedura i radi se pod lokalnom anestezijom..." počinje svoju priču Holi Brokvel, i dodaje "Ali država odbija da mi finansira ovaj zahvat, kažu da sam premlada, a dozvoljavaju da se maloletnice porađaju sa 16 godina."

Holi kaže da je probala sve moguće pilule za kontracepciju ali da joj sve prave zdravstvene probleme poput malaksalosti ili vrtoglavice. Ona tvrdi da je već sa 26 godina znala da nikada neće želeti bebu, a tri godine kasnije se bori da joj država finansira sterilizaciju.

Ona kaže da ne želi da se pravda i da je probala da objasni zbog čega ne želi dete.

"Teško je objasniti zbog čega nešto ne želiš, kao kada bi nekome objašnjavao zašto ne voliš picu. Evo, kada opisujete sve te divne trenutke - kako hranite decu, držite ih u krilu i pratite u školu sve što ja u sebi osećam je 'ne, hvala'."

Brokvelova kaže i da njena majka nije htela decu ali je tata nagovorio.

"Ona se ceo život osećala kao da je zarobljena tim izborom. Nije imala slobodu. Videla sam kako izgleda život sa decom, svo to rintanje, neprekidno kuvanje i čišćenje. Poštujem ljude koji to mogu i smatraju da je vredno toga, ali ja nemam urođenu želju za detetom."

Ona kaže da je jedna izjava plaši više od svih.

"Kada čujem da neko kaže 'deca su moj život' - zadrhtim. Moj život je moj život. Hoću karijeru, novac, vreme i energiju. Hoću da budem Holi, a ne 'mama'. Kada to kažem roditeljima gledaju me kao da sam mrtva iznutra. Ne razumeju kako ne želim malog demona koji vrišti u četiri ujutru. Svi mi govore da ću se predomisliti. Ja nikome ko želi dete ne kažem 'ma, zažalićeš!' ".

Ona kaže da joj je najteže što stalno odbacuje veze jer mnogi muškarci žele decu.

"Teško je naći pravu osobu, još teže kada većinu moraš da odbaciš. Jednog dana si presrećna jer vam je sjajno, sutradan on kaže da će biti divan tata i znaš da od te veze nema ničega. A onda ti još država ne da sterilizaciju jer ne shvata da odbijaš da budeš fabrika za bebe. Meni je to tužno",  završava Holi.