Akademsko kulturno umetničko društvo "Ivo Lola Ribar" postoji punih 70 godina. S obzirom da neguje duh zajedništva svojih članova, u "Loli" su se izrodile i mnoge velike ljubavi, počev od Milutina Popovića Zahara i Gordane Lazarević.

Pročitajte i... Folklor- idelan sport za decu

Mladi članovi folklornog sastava Anđela (25) i Branimir Petrović (31) u "Loli" su se upoznali još pre 10 godina, i nakon dve godine druženja, započeli svoju ljubavnu romansu. Branimir, ili Brica, kako ga svi zovu, u početku je mladoj Anđeli bio samo drug sa folklora sve do jedne turneje u Sloveniji. Ona je na toj turneji napravila žurku povodom svoje desetogodišnjice u "Loli" i sasvim spontano se između starih drugara rodila ljubav. Bili su prvi par u svojoj generaciji i svima su bili simpatični, a posle njih se izrodilo još nekoliko ljubavnih priča. Branimir, frizer po struci, u to vreme je već radio, dok je Anđela studirala. Bili su previše mladi da bi započeli zajednički život, a i Anđelino školovanje je bilo prioritet. Završila je prvo Fakultet za medije i komunikacije, a potom master studije na Fakultetu organizacionih nauka. Anđelina i Branimirova odluka da se venčaju je bilo nešto što se očekivalo u njihovim porodicama. 

Priča porodice Petrović biće prikazana u novoj epizodi popularne serije "Vreme je za bebe", koja će biti emitovana 3. maja na prvom programu RTS-a


Već dugo je Anđela dolazila u Branimirovu rodnu Zaklopaču, a i Branimir je bio redovan gost kod Anđelinih na Banovom brdu. Kada je 2011. otvorio frizerski salon, Branimir je započeo zajednički život sa Anđelom u iznajmljenom stanu na Vračaru, a tada je Anđela počela i da planira detalje venčanja.

Pročitajte i... Vreme je za bebe: Sreća se može zaslužiti


Sve je proteklo kao u bajci, ali Anđela nije želela da ta bajka traje samo jedan dan, pa su venčanja postala njen posao. Bila je ponosna vlasnica dve venčanice i dve fakultetske diplome. Nije od onih što posao čekaju, pogotovo što baš i nema velikog  izbora. Došla je na ideju da počne da se bavi organizacijom venčanja i prvo iznajmila venčanice koje je nosila na sopstvenom venčanju. Za skoro godinu dana rada je već organizovala više venčanja i napravila kolekciju venčanica i pratećih ukrasa za mladu. Ipak, ova mlada žena i uspešna preduzetnica, nije želela da odlaže najvažniju ulogu, ulogu majke. Čim je postavila posao na noge, odlučili su da je pravi momenat za decu i posle samo mesec dana, beba je bila na putu. Lepa trudnica je radila do samog kraja trudnoće i bila je glavna atrakcija na ovogodišnjem Sajmu venčanja.


Rano ujutru 3. marta počele su kontrakcije. Pomoglo joj je to što je redovno pohađala časove za trudnice u Domu zdravlja Voždovac, tako da panike nije bilo. Dan u kom je Magdalena došla na svet, mama je iskoristila u potpunosti. Celog tog dana je šetala, sredila frizuru, pogledala film, a uveče je otišla u porodilište.



Nije prošlo ni sat vremena od dolaska u Gradsku bolnicu, kada je zdrava devojčica, uz pomoć tima predvođenog dr Sonjom Đurović, stigla na svet. Svoje iskustvo sa porođaja Anđela opisuje u samo jednoj rečenici: "Svakoj ženi bih poželela ovakav dan".

Pročitajte i... Rekordni porođaj: Rodila peto dete za dva minuta

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na tel.011 6305734, pišu na mejl: vera@nira.rs, ili to učine putem FB stranice

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.