Dečak Marko Živković tečno čita ćirilicu, vrlo dobro latinicu i pomalo engleski alfabet. Sve to ne bi bilo iznenađujuće da Marko nema samo dve godine!

Prema rečima njegovih roditelja, naučio je da čita sa samo 22 meseca.

"To je sve počelo kroz igru, ja sam mu pokazivao kartice sa slovima, sa nekih manje od godinu dana,i mene je fasciniralo što je vrlo lako zapamtio sva ta slova kasnije smo imali kartice sa rečima i slikama i prvo je pamtio slike i posle povezivao sa rečima sve je to išlo nekako spontano", kaže Markov tata.

"Najveća zasluga je to što kod kuće nemamo televizor, televiziju ne gleda ni kad ode kod babe i dede, više je okrenut ovome, valda zato što je sve kroz igru", kaže Markova mama.

Marko je stalni gost knjižare, "Mala Velika knjiga" i svojim nesvakidašnjim umećem stekao je privilegije. "Kad sam otkrio da Marko ume da čita mislio sam da je to sjajno i vodio sam ga na sajam knjiga u Beograd 3 i sve ih je fascinirao", kaže Radmilo Mulić, knjižara "Mala velika knjiga".

Izvor: RTV

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.