Praznična euforija tek je počela, a roditelji uveliko razmišljaju kako da usreće svoje mališane poklonima. I dok mnogi imaju skroman budžet, neki kolekcionari odvajaju basnoslovne cifre kako bi upotpunili kolekcju igračaka svoje dece. 

Evo spiska najskupljih igračaka na svetu:

1. Najskuplja cucla na svetu. Pravljena je od 14-karatnog zlata sa 278 umetnutih dijamanata. 

2. Najskuplja video igrica na svetu. U pitanju jeGameBoy koji je napravljen od 18-karatnog zlata i takođe, ukrašen je dijamantima.

3. Najskuplja dečija kućica. Nije šala, to je prava dečija kućica opremljena svim stvarima koje dete može poželeti - kablovska, internet, televizori, kompjuteri, pa čak i kupatilo i voda.

4.Najskuplji monopol na svetu. Najstarija sačuvana verzija popularne društvene igre iz 1933. godine. Monopol sadrži tablu koja je nacrtana ručno i to olovkom, kao i 200 različitih figura za igru.

5. Najskuplji plišani meda na svetu. Nemački proizvođač plišanih životinja Steiff, napravio je 41 plišanu igračku 2000. godine, kako bi proslavio i obeležio 125 godina proizvodnje plišanih igračaka. Sve gračke imale su zlatna usta i oči od safira, a najslađa i nalepša igračka - plišani meda, na akuciji je dostigao najveću cenu.

6. Najskuplja kućica za lutke. Ova kućica za lutke ima 18 različitih soba i preko 3000 različitih komada minijaturne umetnosti i nameštaja napravljenog od mahagonija.

7. Najskuplja barbika na svetu. Barbika je definitivno jedna od najpopularnijih igračaka za devojčice, ali ova barbika je specijalna. Nju je kreirao australijski proizvođač nakita Stefano Canturi.

8.Najskuplji model automobila. Ono što su barbike za devojčice, to su modeli automobila za dečake. Postoji dosta kolekcionara koji skupljaju modele autmobila, ali teško ko će sebi moći da priušti ovaj model Lamborghini Aventador-a. Ova igračka košta 4,800.000 dolara, dok pravi Aventador košta 380.000$.