Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog čega kuhinjske krpe mogu biti opasne po zdravlje

Naučna istraživanja su pokazala da velika opasnost po zdravlje vreba iz, verovali ili ne, krpa kojima brišemo čiste sudove. Evo i zbog čega...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživanjem je utvrđeno da se opasne bakteriju kriju u 90 procenata kuhinjskih krpa u domaćinstvima u Americi, piše "Dejli mejl".

Povezane vesti

"Istraživanjem je ispitivano prisustvo bakterija u krpama kojima se briše oprano posuđe, ruke i radne površine u kuhinji", izjavili su naučnici s Univerziteta u Arizoni.

Studija je pokazala da se na 25,6 posto kuhinjskih krpa može naći Ešerihija koli, a 89 posto krpa sadrži koliformne bakterije.

Koliformne bakterije se nalaze u našem okruženju i nisu toliko štetne. Međutim, njihovo prisustvo ukazuje na to da je moguće da se tu nalaze i druge, štetnije materije.

Povezane vesti

Ako ne perete često svoje krpe, na njima se mogu naći opasne materije. Na taj način, misleći da čistite kuhinju, u stvari ćete samo raširiti bakterije. Zbog toga stručnjaci preporučuju da povedede više računa o higijeni u kuhinji, naročito da češće perete i dezinfikujete krpe i radne površine.

Najnovije

Vesti

Porodica