Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Privatni vrtići na budžetu već od januara

Roditelji čiji se mališani nalaze na listi čekanja za upis u državni vrtić, moći će da odahnu. Grad Beograd želi da izjednači privatne i državne predškolske ustanove, tako što će podjenako subvencionisati boravak dece u njima već ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Subvencije iz budžeta mogu da očekuju samo akreditovani vrtići, a njih u Beogradu ima čak 50. Uključivanje privatnih vrtića u ovaj program najviše će doprineti smanjenju postojeće liste čekanja za upis u državne predškolske ustanove. Zahvaljujući ovoj odluci, to će biti spas za 4000 mališana koji čekaju na svoje mesto u obdaništu. 


VIŠE O... Da li je vreme za vrtić?


U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu su potvrdili da je Grad počeo pregovore sa privatnim vrtićima.

"Sve je to još u prvoj fazi, tek se pregovara, rade se analize kako bi I koliko dece moglo da s smesti u private vrtiće. Moramo da vidimo da li te loakcije odgovaraju Gradu i sa koliko će ih novca dotirati. U Beogradu ima 50 privatnioh vrtića, ali videćemo koji će se uključiti. Postoji i ideja da roditelji ako nema mesta u državnim, decu upišu u privatne vrtiće pod određenim uslovima", rekla je gradska sekretarka za obrazovanje Snežana Đurić.


VIŠE O... Zablude o polasku dece u vrtić

Kako navodi 24 sata, praksu subvencionisanja privatnih vrtića već praktikuje Novi Sad.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica