Prilikom nedavno posete bazenu u svom gradu, deo porodice Andrade se fotografisao, a potom je ta fotografija obišla planetu i izazvala mnogo čuđenja. Naime, tamnoputi dečak na fotografiji Žoao (13) je rođeni brat mališanima svetle kože - Estefani (12), Kauanu (9) i Rut (14).

Saznajte i Hoće li roditelji dvanaestorice dečaka konačno dobiti ćerku?

Mama ovih dečaka i devojčica Rozimer Fernanda de Andrade ima tamnu boju kože, baš kao i njen bivši suprug Žoao - tata ove i još dovje dece - petogodišnje Rebeke i dvogodišnje Marije.

Budući da je čitava porodica tamnoputa, Rozimer je bila prilično iznenađena kad je na svet došla Rut, njeno najstarije dete, i pitala se da li su je, možda, u bolnici zamenili. Pored toga što je njena koža veoma bleda, Rut sada, kao i kada je rođena, ima plave oči i izrazito svetlu kosu. Ipak, ubrzo je utvrđeno da je Rut rođena s albinizmomom.

Pogledajte i Srce od goreteksa: Dirljiva priča o hrabroj devojčici (FOTO)


Foto: Profimedia

Nakon nje, rođen je tamnoputi Žoao, a potom Estefani i Kauan, kojima je, takođe, otkriven albinizam. Rozimerina i Žoaova najmlađa deca - Rebeka i Marija, s druge strane, rođena su s bojom kože kakvu imaju i njihovi roditelji.

Iako su dugo bili zbunjeni, nedavno je ovaj, danas bivši, bračni par otkrio da i jedno i druge nose gen za albinizam, koji su preneli troma od svojih mališana.

Pogledajte i Hrabra mama dala život za život svoje bebe

Premda se Estefani, Rut i Kauan fizički prilično razlikuju od ostatka porodice, Rozimer se, prenose strani mediji, time previše ne opterećuje. Njena jedina briga je kako će albinizam uticati na zdravlje njene dece.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.