Naime, oni imaju ideju o izradi aplikacije koja bi poput društvene mreže povezivala ljude koji čekaju u redovima i prekraćivala im vreme.


Pogledajte i Novo u svetu: Aplikacija za decu koja se plaše igle (VIDEO)

Prema rečima člana pobedničkog tima Jovana Milićevića iz Ivanjice, aplikacija može naći široku primenu, s obzirom na ubrzanu modernizaciju i sve veće gužve i redove sa kojima se ljudi suočavaju prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

“Tako troše dragoceno vreme, a mogu ga bolje iskoristiti, pa smo došli do ideje da se oni mogu spojiti i upoznati ljude drugih nacija i kultura koji su, takođe, "zarobljeni" u redovima. Zamišljeno je da se najpre unesu podaci o sebi, a da se potom po kategorijama pronalaze podaci o ljudima sa sličnim interesovanjima, kako bi se možda sklopilo prijateljstvo”, objasnio je Milićević za "Tanjug".

Pogledajte i Aplikacija koja pomaže da dobijete devojčicu?

Jovana Mirosić iz Požege kaže da je posebno bilo korisno to što su učesnici takmičenja stekli neophodne veštine timskog rada.

"Sreli smo se prvi put i odlično smo funkcionisali”", navodi ona, što potvrđuje i Demir Juković iz Sjenice.

Nadmetanje je okupilo preko 100 đaka iz Čačka, Prijepolja, Arilja, Ivanjice, Gornjeg Milanovca, Kragujevca, Kraljeva, Požege, Kruševca, Topole, Sjenice, Užica, Trstenika, a najbolji je bio tim učenika Gimnazije u Požegi, SŠ “"Kralj Petar I"” iz Topole, kraljevačke Poljoprivredno-hemijske škole, Gimnazije u Ivanjici i Ekonomske škole iz Čačka.

Pogledajte i Mobilna aplikacija za novopečene mame i tate

Učesnici su osmišljavali rešenje postavljenog problema i uobličavali poslovne planove, koje su predstavili članovima žirija.

Cilj poduhvata je da srednjoškolci steknu iskustvo koje omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče da rade u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju prezentacijske veštine i preduzetnički duh, uz istovremeno sastavljanje poslovnog plana.

Tri prvoplasirane ekipe učestvovaće u nacionalnom finalu, a pobednici će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u Pogdorici naredne godine, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje sprovodi organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz finansijsku podršku američke agencije za međunarodni razvoj i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, prenosi Blic.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.