Na pitanje koja visina muškarca ih najviše privlači, većini žena najviše odgovara da je partner barem 5 do 10 centimetara viši od njih. Međutim, možda će se to mišljenje promeniti posle objavljivanja rezultata jedne dugogodišnje studije.


Pogledajte i Ljubav i nauka: Zašto tepamo jedni drugima?

Naime, istraživanje koje više od 50 godina prati oko 5.000 parova došlo je do vrlo zanimljivih podataka koja visina muškarca povezuje s njegovim odnosom prema ženama.

Kada bi muškarci pričali priču o porođaju svoje supruge...

Naime, rezultati jasno pokazuju da su pripadnici jačeg pola visine od 170 centimetara i manje mnogo bolji partneri. Poređenja su uključivala životne navike u bračnoj ili partnerskoj zajednici, među kojima je i obavljanje kućnih poslova.


VIŠE Da li i vi ovako izjavljujete ljubav vašem mužu? (FOTO)

Prema dobijenim podacima, niži muškarci u proseku obavljaju i do 20 odsto više čišćenja, spremanja, kuvanja i pranja sudova od visokih, odnosno onih čija visina prelazi 188 centimetara.

Osim što su vredniji u proseku imaju i veća primanja i, što je možda najvažnije, verniji su, nežniji i obzirniji prema svojoj partnerki.

Pogledajte i Čovek koji je izazvao muškarce da budu očevi (VIDEO)

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.