Školski dan će, u 11 časova u Hali 2 Beogradskog sajma, otvoriti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. Sat vremena kasnije, u sali Slobodan Selenić biće uručene zvanične nagrade 59. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Pogledajte i Deca vole knjige

Istog dana, na Sajmu knjiga vas očekuje i tribina "Knjiga za decu u Srbiji danas, roba ili kulturno dobro", u kojoj će Jovan Ljuštanović (moderator), Zorana Opačić, Tijana Tropin, Jasminka Petrović i Uroš Petrović razgovarati o tome ko danas sve objavljuje knjige za decu u Srbiji. Takođe, tema tribine biće i koliko su prepoznatljive izdavačke politike različitih izdavačkih kuća: tematika, žanrovi, biblioteke, šta preovlađuje danas - umetničke ili vaspitno-obrazovne vrednosti knjiga za decu, mogu li umetničke i vaspitno-obrazovne vrednosti knjiga za decu biti, istovremeno, i tržišne vrednosti, kakav je uticaj škole na knjigu za decu, kakav je položaj pisca za decu u Srbiji danas i možemo li da proreknemo budućnost knjige za decu kod nas.

Pogledajte i Petogodišnjak postao cenjen književni kritičar

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.