Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje muškarca: Životni faktori koji utiču na plodnost

Određene grupe namirnica i životne navike mogu poboljšati seksualni život muškaraca i pomoći im u začeću deteta, a rezultati nedavno sprovedenog istraživanja pokazali su kako se treba ponašati ukoliko želite potomstvo...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživači, koji će svoje istraživanje predstaviti na godišnjem sastanku Američkog udruženja za reproduktivnu medicinu u Honoluluu, otkrili su i uticaj različitih životinih faktora koji mogu uticati na mušku plodnost.

Povezane vesti

Grupa istraživača sa Univerziteta "Ročester" Medicinskog centra u Njujorku proučavala je 753 muškarca koji su bili na tretmanu za povećanje plodnosti između 2003. i 2011.godine. Istraživači su učesnike studije propitivali o njihovim navikama kada su alkohol i pušenje u pitanju, kao i o njihovom seksualnom zdravlju. Prosečna starost muškaraca bila je 35 godina. 

Skoro 73 odsto ispitanih pilo je alkohol, dok je svega 16 odsto pušilo. Rezultati su pokazali da su osobe koje su pile alkohol bile zadovoljnije svojim seksualnim zdravljem i životom u poređenju sa muškarcima koji uopšte nisu pili omamljujuće napitke, dok su osobe koje nisu konzumirale alkohol češće imale problema sa erekcijom i sposobnošću da izvedu seksualni odnos. 

Povezane vesti

Poređenja radi, 8.4 odsto pušača imalo je blage ili ozbiljne probleme sa erektilnom disfunkcijom i bili su nezadovoljniji svojim seksualnim životom nego osobe koje ne puše. 

Međutim, nemaju svi napici pozitivan uticaj. Parovi u kojima muškarac konzumira 256 miligrama kofeina imali su manje šanse da zatrudne nego parovi gde muškarac konzumira manje od 88 miligrama kofeina dnevno. 

U nevezanoj studiji, istraživači sa Loma Linda univerzitetske škole medicine u Kaliforniji otkrili su da vegetarijanci imaju znatno lošiji kvalitet sperme i njenu pokretljivost nego osobe koje konzumiraju meso. 

Povezane vesti

„Ova studija pruža nam informacije koje muškarcima mogu pomoći da prave pametne životne odluke za sebe, partnera i njihovo potomstvo“, zaključuju istraživači.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica