Kako navode organizatori, uvedeni su "porodični dani", odnosno 27. i 28. oktobra će porodice moći da prisustvuju Sajmu po ceni od 600 dinara.

Pogledajte i Klupe iz bajki: Kako je London kod dece probudio ljubav prema književnosti

Ipak, suštinu porodičnih dana ne čini smao zajednička poseta roditelja, dece, deka, baka i unučadi. Prava čarolija dolazi nakon toga, po povratku kući, sa knjigom u rukama, zajedničkom ulasku u čarobni svet knjiga.

Evo i kako Pomoći detetu da zavoli čitanje

Svečano otvaranje Sajma knjiga održaće se u Hali 2 Beogradskog sajma u 10 časova, a otvoriće ga akademik Milosav Tešić. U ime Narodne republike Kine, zemlje počasnog gosta, učesnike će pozdraviti kineski književnik Liu Dženjun.

Što se tiče sadržaja za mališane, oni će i ove godine biti raznovrsni. Pogledajte šta očekuje najmlađe ljubitelje knjige.

Pogledajte i zašto je Čitanje odlično za dečje samopouzdanje

Od zanimljivih predavanja i tribina na ovogodišnjem Sajmu izdvajamo:

  • Četvrtak, 30. oktobar

KNjIGA ZA DECU U SRBIJI DANAS, ROBA ILI KULTURNO DOBRO - Ko danas sve objavljuje knjige za decu u Srbiji? - Vodeći izdavači ove vrste literature, koliko su prepoznatljive njihove izdavačke politike: tematika, žanrovi, biblioteke - Umetničke i vaspitno-obrazovne vrednosti knjiga za decu kao kulturno dobro, šta preovlađuje danas - Mogu li umetničke i vaspitno-obrazovne vrednosti knjiga za decu biti, istovremeno, i tržišne vrednosti: o podudaranju i raskoraku - Kakav je uticaj škole danas na knjigu za decu - Kakav je položaj pisca za decu u Srbiji danas, lična iskustva - Možemo li da proreknemo budućnost knjige za decu kod nas.

Učestvuju: Jovan Ljuštanović (moderator), Zorana Opačić, Tijana Tropin, Jasminka Petrović, Uroš Petrović

Pogledajte i na koji način Ples i čitanje pozitivno utiču na zdravlje ljudi

  • Utorak, 28. oktobar

DA DAMO DECI JEDNU UTOPIJSKU ZEMLjU

Učestvuju dečji pisci: Cao Vensjuen i Dejan Aleksić

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.