Vaginalni orgazam je mit, tvrde naučnici koji su otkrili da vaginalna penetracija sama po sebi ne dovodi do orgazma kod žene.

U izveštaju najnovije studije navodi se da su termini "G-tačka", "vaginalni", kao i "klitoralni" orgazam potpuno pogrešni i da bi jednostavno trebalo reći "ženski orgazam".


Pogledajte i Novi pogled na rađanje: orgazmički porođaj

Evo o čemu se tu zapravo radi: sve te pogrešne pretpostavke koje su pokrenute još u Frojdovom radu, zapravo utiču na smanjeno seksualno zadovoljstvo kod žena. Frojd je, na primer, tvrdio da je klitoralni orgazam nezrela vrsta orgazma, dok bi sve seksualno zrele žene trebalo da budu u stanju da dožive vaginalni. Prema njegovoj teoriji, svaka druga žena, manje-više, mogla bi da se svrsta u kategoriju "frigidnih".

Krvarenje posle seksa za vreme trudnoće

Ove ideje stvorile su pritisak kod mnogih žena, koje u silnoj želji da dostignu taj navodni "vaginalni", zapravo ne mogu da se opuste i uživaju u seksu. S druge strane, konfuzija vlada i muškom svetu, jer nerazumevanje ženske anatomije čini da mnogi muškarci zapravo ne znaju kako da zadovolje ženu.

Pogledajte i: Žene glume orgazam da bi sačuvale partnera

Autor studije dr Vinćenco Pupo kaže da bi ispravan pogled na stvari mogao da reši brojne "seksualne disfunkcije kod žena", koje su zapravo uzrokovane samo greškom u koracima, a ne realnim problemom. Pupo i njegov tim tvrde da je verovanje u "vaginalni orgazam" razlog zašto veliki broj žena širom sveta ne može da doživi orgazam tokom seksa.

Studija je pokazala da je ključ ženskog orgazma klitoris ili "ženski penis". Istraživanje je pokazalo da stimulacija svih delova ovog organa, malih usmina, kao i sunđerastog tkiva u unutrašnjosti vagine u 100 odsto slučajeva dovodi do orgazma, ali je važno da su svi ovi delovi stimulisani i da je "ženski penis" u erekciji

Pogledajte i 10 najčešćih grešaka u seksu

"Ejakulacija muškarca ne znači automatski kraj seksa i za ženu; dodiri i poljupici mogu da se produže do beskonačnosti, a nekoitalni seks posle muške ejakulacije može da dovede ženu do orgazma", kaže Pupo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.