Kada naše bebe dođu na svet, sanjamo velike snove za njih. Maštamo: postaće uspešni astronauti, vrsni lekari, poznate balerine...

Međutim, roditelji prerano rođene dece zbog prevelikih briga na kratko odlažu te snove i misle isključivo o sadašnjem trenutku i o tome hoće li njihovim mališanima biti bolje.

Džesika Rajt, medicinska sestra u odeljenju za neonatalnu negu (NICU) Dečjeg zdravstvenog centra Atlante, ipak, pronalazi vremena i energije za ove maštarije.

"Volim da mislim da sam negovala narednog predsednika SAD, naučnika koji će pomoći izlečenje raka, najboljeg kuvara, osvajača olimpijske medalje i desetine nastavnika, vatrogasaca i mojih koleginica medicinskih sestara", kaže Džesika. "Uvek sanjam velike snove jer ovi mališani, što dokazuje velika borba njihovih malih tela, spremaju za svet velike stvari!"

Upravo ti krupni snovi Rajtove inspirisali su kampanju Dečjeg zdravstvenog centra Atlante pod nazivom "Od NICU do Meseca", a ona se reklamira na neodoljiv način - fotografijama usnulih beba s ovog odeljenja, kojima su dodati detalji koji ukazuju na to šta bi ova nedonoščad jednog dana mogla postati.

Pogledajte najmlađe i najslađe pacijente ove institucije dok spavaju i sanjaju i podsetite se da ništa nije nemoguće...

Svako dete koje je tek došlo na svet ima pred sobom bezbroj mogućnosti, a nedonoščad - najveći borci među njima - na samom početku života pokazuju nam da su spremni za velike borbe. Kakve ih životne priče čekaju?