Možda ste mislili da poneka krigla piva ne utiče negativno na vaše zdravlje, ali izgleda da samo četiri piva sedmično može naneti ogromnu štetu kod muškaraca!

Pogledajte i Fetalni alkoholni sindrom: Konzumiranje alkohola u trudnoći menja izgled bebe

Nedavno istraživanje, koje je sprovedeno na zdravim momcima koji piju nešto više od tri piva sedmično, pokazalo je da čak i ta mala količina utiče na kvalitet sperme. Naučnici tvrde da muškarci koji unose više od 7,5 promila alkohola sedmično imaju slabiju spermu. Zato što pivo ima oko 2,7 promila alkohola, a sa četiri ispijene čaše - prelazite tu granicu!

Pogledajte i Kad je alkohol glava porodice

Svakako, oštećenje sperme se povećava proporcijalno većim unosom alkohola, ističu istraživači. Osobe koje su učestvovale u ovim istraživanjima u proseku su pile oko 16 promila alkohola sedmično, što je u proseku jedno pivo sedmično.

Što su više pili, pokazali su rezultati, njihov organizam je proizvodio manje sperme, čiji je kvalitet izuzetno bio umanjen. Zbog toga, stručna lica preporučuju da treba piti umereno, jer vaša plodnost može zavisiti od toga, prenosi 021.

Pogledajte i Svet je opasno mesto za spermatozoide

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.