Ova ljupka stanovnica Ajove je poslednjih nekoliko godina provela neubočajeno za ženu njenih godina. Naime, Lilijan je član humanitarne hrišćanske organizacije "Male haljine za Afriku", koja izrađuje haljinice namenjene ugroženim devojčicama s Crnog kontinenta, ali iz ostalih krajeva sveta.

Lilijanin cilj je da pre svog stotog rođendana (6. maja sledeće godine) sašije hiljadu haljinica, a do sada je devojčice obradovala s čak 840 ovih odevnih predmeta.


VIŠE: Čovek koji je, pomoću jedne kutije, spasao na desetine beba (VIDEO)

Kako ona objašnjava, mogla bi da napravi dve haljine dnevno, ali pravi samo po jednu - jer je svaka od njih ukrašena potpuno unikatnim vezom. Nada se, otkriva, da će svaka devojčica koja dobije njenu haljinicu osetiti ponos u svojoj novoj odeći.

"To je samo nešto što volim da radim", skromna je ova velika žena.

VIŠE: Čime se igraju deca u Keniji, Libanu, Meksiku... (FOTO)

Organizacija "Male haljine za Afriku" do sada je prikupila više od dva i po miliona haljina, koje su obradovale devojčice u 47 afričkih zemalja, kao i u Hodursau, Meksiku, Haitiju, Tajlandu i delovima Sjedinjenih Američkih Država.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Pogledajte zbog čega su stotine devojčica zahvalne neodoljivoj devedesetdevetogodišnjoj Lilijan Veber, baki čija će vas misija dirnuti.