Muškarac (24) je rekao da je želeo da "proizvede" između stotinu i hiljadu dece, tvrdi suosnivačica organizacije koja pruža surogat usluge.

"Rekao nam je da je najbolja stvar koju može učiniti za čovečanstvo ta da mu ostavi što više dece", rekla je Mariam Kukunašvili iz New Life Global Network. Ona je dodala je da nije želela da ga upozna s još surogat majki, nego ga je prijavila ambasadi Japana i Interpolu.

VIŠE: Rastući trend: očinstvo pomoću surogat majki

Tajlandska policija sprovodi istragu zbog moguće trgovine ljudima, pošto je utvrđeno da je prošle godine Japanac iz zemlje odveo tri bebe. U policiji kažu da je analiza DNK pokazala da devet beba pronađenih prošle nnedelje u jednom stanu na Tajlandu ima istoga oca. O svakom detetu brinula je različita dadilja.

Stan i dadilje bili su prijavljeni na ime Japanca koji je u međuvremenu napustio zemlju, kažu u policiji i dodaju da su bebe predate socijalnoj službi. 

VIŠE: Surogat majke sve traženije

Vlasti proveravaju specijalizovane klinike širom zemlje, prenosi 021.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.