Ova aplikacija za prvih pet meseci rada ima više od 50.000 slušalaca i preuzimanja, a njen sadržaj je namenjen najmlađima – bebama i deci uzrasta do tri godine.

Francuz Žulijen Bušer (39), glumac i otac troje mališana, došao je na ideju da u moru sadržaja za decu na Internetu i klasičnim medijima ponudi nešto za one najmlađe. Još pre devet godina, kada je dobio prvo dete, primetio je da su programi većinom koncipirani za decu starijeg uzrasta: od crtaća, video-igara do muzike.

Počeo je da skuplja muziku koju je njegov mališan pažljivo slušao. Stigla je druga prinova, a sa trećim detetom rođenim pre 18 meseci, i sa razvojem tehnologije pametnih telefona, Bušer je rešio da to podeli sa drugim roditeljima.

Stanica "Radio Du-du" emituje samo muziku, nema reklama i vesti. Ne čuju se samo dečje pesme već i one za roditelje od hitova grupe "ABBA" i "Dasti Springfild" do dela Šopena i Mocarta.

Pošto je imao dilemu, ovaj internet-radio preduzetnik konsultovao se s profesionalcima prilikom izbora uređivačkog koncepta: da li da postavlja melodije koje više prijaju uhu bebe ili mama i tata. Odlučio se da udovolji obema stranama. Muzika se emituje 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji. Tokom jutra su življi ritmovi, dok popodnevne i večernje sate ispunjavaju note uz koje bebe mogu da zaspu. Naravno, u programu je i uvek aktuelna top-lista hitova.

Prvobitno je aplikacija bila besplatna, ali sada se naplaćuje 1,79 evra, zbog troškova isplate autorskih prava, piše Politika.