Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerika: Fotografije beba zabranjene u zdravstvenim ustanovama

Donedavno, pedijatrijske čekaonice u Americi bile su ispunjene kolažima dece. Ali sada, u skladu sa pravima o privatnosti, doktori su obavezni da uklone fotografije svojih pacijenata. Čemu ovolika tajnost?

  Izvor: Foto: Profimedia

Zdravstveno osiguranje prenosivosti i zakonske odgovornosti osmišljeno je da zaštiti privatnost pacijenta. Doktori nisu u mogućnosti da dele lične podatke pacijenata, koji uključuju datum rođenja, medicinske kartone, jedinstveni matični broj i fotografije (kako bi izbegli da, na primer, na zidu ordinacije plastičnog hirurga vidite sliku svog kolege), kako prenosi Njujork tajms.

A otkad se i bebe računaju kao pacijenti, doktori ne mogu da prikazuju njihove slike na javnim mestima. Jedini način da se fotografija bebe javno objavi je ukoliko roditelj autorizuje fotografiju koju doktori žele javno da pokažu.

VIŠE: Čekaonice i lekarske ordinacije su plodno tlo za širenje zaraznih bolesti

Zdravstveno osiguranje prenosivosti i zakonske odgovornosti nastalo je 1996. godine, ali su slike beba počele da nestaju za zdiova ordinacija tek u poslednjih nekoliko godina.

Ipak, čini se da ovom odlukom nisu svi srećni.  

VIŠE: Kako da odaberete pedijatra

"Panoi sa fotografijama beba predstavljale su sreću i komfornost. Sada su ordinacije samo puke lekarske kancelarije", kaže Paskvale Patricio iz Centra za plodnost "Jejl".  

Da li biste voleli da i u našoj zemlji postoji slična zabrana?

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica