Zapadnjačka medicina postala je toliko agresivna, da čak i ideja o prevenciji sve više predstavlja odstranjivanje delova tela, kako bi se sprečio razvoj raka, koji čak u datom momentu i ne postoji, piše Stil. Međutim, stručnjaci veruju da mastektomija nije rešenje.

VIŠE: Šta je to mastektomija?

Danas žene u Americi sve češće razmišljaju o opciji odstranjivanja potpuno zdravih grudi, jajnika i drugih ženskih delova tela, kako bi izbegle rak u budućnosti. Eksperti smatraju da je ovo isuviše drastično i porede to sa zaštitom kuće od požara, tako što ćete prvo spaliti unutrašnje delove kuće koji mogu biti zahvaćeni požarom.

Studija Medicinskog fakulteta u Minesoti koja je trajala čak 20 godina, pokazala je da ovakva "prevencija" protiv raka ne daje apsolutno nikakve rezultate.


VIŠE: Smeju li žene koje imaju rak dojke da rađaju?

Štaviše, stručnjaci ovu ideju nazivaju varvarskom, divljačkom, zasnovanom na strahu i potpuno nepotrebnom.

Studijom je, takođe, dokazano da je procenat preživljavanja kod žena koje su uklonile zdrave grudi, u poređenju sa onim koje to nisu uradile, bio niži od jednog procenta. Mastektomija, pišu strani mediji, praktično ne daje nikakve rezultate, a vrlo je skupa.

Lekari bi, umesto na mastektomiju, trebalo da upućuju žene na izbegavanje određenih štetnih hormona i toksina, poput bisfenola A, koji se može naći na plastičnim i metalnim posudama. Trebali bi da objasne ženama kako da alkalizuju i oksigenizuju ćelije pravim izborom hrane. Trebali bi da kažu ženama kako se pravilno spremaju antioksidantne namirnice, poput zelenog čaja ili kurkume - dve najmoćnije namirnice u borbi protiv malignih oboljenja.

VIŠE: 9 simptoma koji ukazuju na rak kod žene

Tokom 20 godina istraživanja uključeno je 100 hiljada žena sa rakom u prvoj i drugoj fazi. Ono što je najzanimljivije u ovom istraživanju jeste da nijedna žena nije imala takozvane gene za rak dojke pre nego što su ga dobile.

Za sve vreme istraživanja u ovoj oblasti, vođa studije doktor Tod Tatl video je koliko žena iz straha traži da im se uradi "preventivna" mastektomija.


VIŠE: Priča devojčice s kancerom pokazala koliko je porodica važna

"To je lažni osećaj sigurnosti", govori dr Tatl svojim pacijentkinjama i dodaje da je strah razlog zbog kojeg žene žele da im se iseku dojke u čak 94 odsto slučajeva.

Zato, umesto da dopustite strahu da nadvlada vaš razum, okrenite se pravoj prevenciji - zdravoj ishrani i velikim količinama zdravog, zelenog povrća!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.