Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je ženama važnije – karijera ili porodica?

Da li je odlaganje majčinstva radi uspeha na poslovnom planu opravdano? Istraživanje koje je na tu temu nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji dalo je rezultate koji će vas iznenaditi.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji, u kome su učestvovale 973 žene prosečne starosti oko 31 godine, pokazalo je da gotovo polovina žena ozbiljno razmišlja o ovoj opciji odlaganja materinstva.

Rezultati su, takođe, pokazali da je većina ispitanica - njih oko 83 odsto, čula za zamrzavanje jajnih ćelija, a 99,4 odsto njih smatra da je ova opcija prihvatljiva kada za to postoje zdravstveni razlozi.

VIŠE: Odlaganje roditeljstva

Većina ispitanih žena, oko 89,1 odsto smatra da je ovakav način odlaganja materinstva opravdan i u slučaju kada žene žele da se posvete izgradnji karijere.

Ipak, ovo istraživanje je pokazalo i da žene više brinu zbog biološkog sata, nego zbog karijere – glavni razlog zbog koga većina žena odlučuje da se podvrgne zamrzavanju jajnih ćelija je taj što nemaju partnera sa kojim bi zasnovale porodicu ili imaju porodičnu istoriju neplodnosti.

VIŠE: Zamrznute jajne ćelije kvalitetne kao "sveže"

"Iako je zamrzavanje jajnih ćelija zarad napretka u karijeri za veliki broj žena prihvatljiva opcija, rezultati pokazuju da njih više brine biološki sat ili to što nemaju partnera", objašnjava rezultate studije dr Kamila Leman, koja je zajedno sa timom lekara sprovela studije, prenosi Mondo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na YuMamaFejsbuk stranici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica