Tridesetšestogodišnja Mila Aksakova je snimljena u trenutku kada je, dok se požar širio njihovom zgradom, bacila četvorogodišnju Vanju i trinaestogodišnju Nataliju kroz prozor u pokušaju da ih spase od vatre. Komšije su u podnožju zgrade spremno s čaršavima čekale da devojčice padnu i na taj način uspele da im pomognu da prežive.

Požrtvovana majka mislila je da čaršavi neće moći da izdrže njenu težinu, zbog čega je odlučila da ostane u stanu i nada se da će vatrogasci na vreme stići u njen domu u ruskom gradiću u Republici Baškortostan u saastavu Ruske Federacije.

Srećom, vatrogasci su uspeli da pomognu i Aksakovoj, a iz zgrade je evakuisano još 140 stanovnika.

I mama i njene devojčice se osećaju dobro, a istraga o požaru je u toku.

"Požar je buknuo u prizemlju, gde je živela jedna žena u kolicima. Još uvek nismo sigurni šta je uzrok, pa i dalje istražujemo. Problem je bio to što je ova porodica požar uočila prekasno, pa nisu mogli da pobegnu kroz ulazna vrata. To znači da je njihov jedini izlaz bio - prozor. Dim je ispunio hodnike, a majka je odlučila da spase svoju decu pre nego što bude kasno", rekao je novinarima portparol vatrogasne službe Damian Bulgakov.