Kako objašnjava Nikolas Bejns, otkad su on i njegova supruga prvi put razgovarali o mogućnosti da se ostvare kao roditelji, on je počeo da razmišlja o placentofagiji – želeo je da otkrije kakvog je ukusa, ali je prizor tek izvađene posteljice smanjio njegov entuzijazam. Zato je odlučio da je popije u vidu šejka.

„Napustio sam porodilište sa suprugom,novorođenim sinom i kesicom ’za poneti’“, piše Bejns.

On navodi brojne primere poznatih koji su se odlučili na ovaj korak, poput Dženjueri Džons, i podseća da je i Kim Kardašijan razmišljala da učini isto sa svojom placentom, a mi smo nedavno pisali o neobičnoj priči glumice Ališe Silverstoun. Naime, veruje se da placentofagija pomaže u borbi protiv postporođajne depresije jer sadrži visok procenat oksitocina, kao i matičnih ćelija i proteina.

Međutim, u svom istraživanju je naišao na tvrdnju dr Rohana Luisa, profesora Univerziteta u Bafalu, da placenta, iako može da doprinese zdravlju, služi da pomogne bebi, a ne roditeljima.

„Odlučio sam da ignorišem ovaj savet i okrenem seInternetu“, priznaje Bejns i dodaje da je tu pronašao dosta korisnih saveta.

Nakon ovako temeljnih priprema, stavio je deo placente u blender, gde se sitnila oko 10 minuta, a potom je dodao bananu i kokosovu vodu. Odlučio je da popije ovaj neobični šejk u prisustvu svoje supruge, a priznaje da nije naročito uživao jer je tečnost mirisala kao neočišćena bolnička soba i osećao se ukus krvi.

„Kuvana placenta je potpuno druga priča – bila je odlična“, piše dalje Bejns i opisuje detaljan proces pripreme ovog bizarnog obroka.