Desetogodišnji Koner i devetogodišnji Kejden, najmlađi članovi porodice Long, osvojili su srca ljudi širom sveta svojom jednostavnom pričom o bratskoj ljubavi.

Iako se u nekim stvarima razlikuju, ova braća podjednako uživaju u igranju. Ipak, Koneru je to jednostavnije nego Kejdenu – on može da ode na bilo koje igralište i uživa u igri, dok njegov godinu dana mlađi brat, koji boluje od cerebralne paralize, može da se igra samo na igralištu uređenom tako da odgovara potrebama dece u invalidskim kolicima. Ipak, najbliže takvo igralište nalazi se na sat vremena vožnje automobilom od njihove porodične kuće, zbog čega Kejden ređe ima priliku da se igra.

Njegov stariji brat Koner smatrao je to nepravdom, zbog čega se glasno zalagao za pravo njegovog brata da bude kao i sva ostala deca. U okviru panel-diskusije u organizaciji kompanije „Miracle Recreation“, koja izrađuje opremu za igrališta, izložio je svoje stavove i objasnio koliko je njegovom bratu i njemu teško da se igraju zajedno – ne zbog nedostatka mašte ili volje, već zbog uslova.

Koner je ovu bitku dobio i ubrzo je u Vajt Hausu, gradiću u Tenesiju u kojem živi, izgrađeno igralište na kojem postoje svi uslovi da se dete u kolicima igra s mališanom bez invaliditeta! Srećni Koner nazvao je ovaj parkić „Kotrljanje po parku“, u čast svog mlađeg brata.

Ipak, ovo nije prvi put da braća Long privlače pažnju javnosti. Nekoliko godina ranije, Koner je insistirao na uključivanju svog mlađeg brata u triatlonsku ekipu čiji je deo i sam bio. Ovaj dečak velikog srca je i tada uspeo da se izbori za Kejdena i ovaj mališan je postao triatlonac. Zajedničkim snagama, oni su se takmičili u tandemu, ali nisu uspeli da zabeleže neki primetan rezultat. To, međutim, nije bilo ni najmanje važno.

„Ne radi se uvek o pobeđivanju“, rekao je tada Koner. „Radi se o zabavi i prelaženju linije cilja, a Kejden i ja to volimo da činimo zajedno!“

Zbog svog tadašnjeg zalaganja za Kejdenovo pravo da se bavi sportom sa svojim starijim bratom, magazin „Sports Ilustrejted“ je Konera i Kejdena proglasio za sportiste 2012. godine u kategoriji dece.

Pogledajte Konerov dirljivi govor s ceremonije dodele nagrade, kada su se on i njegov brat našli pred desetinama kamera i najvećim svetskim zvezdama.