Prema njegovim nalazima, parovi koji su godinama zajedno vode ljubav dva do tri puta nedeljno, a prosečan muškarac doživi orgazam dva minuta nakon početka odnosa. Kao što je medicina odavno utvrdila, ženama je, ipak, potrebno nešto više vremena da dožive vrhunac, pa ne čudi novootkriveni podatak da prosečna žena orgazam doživi od pet do sedam minuta nakon početka odnosa.

Međutim, ovo istraživanje nije zapostavilo ni mlađe parove, odnosno one koji nisu u dugim vezama, a podaci koji se odnose na njih pokazuju da je izrazito mladim parovima uobičajeno da više puta dnevno stupaju u seksualne odnose, dok oni stariji od dvadeset godina točine jednom u tri dana. Potpuno prirodno, seksualna aktivnost, dakle, s godinama opada, a nakon pedesete godine parovi vode ljubav i ređe od jednom nedeljno.

Takođe, rezultati ovog istraživanja pokazali su da su seksualni odnosi najučestaliji na samom početku veze, kada parovi vode ljubav svakog dana.

Naravno, svaki par ima različite potrebe i mogućnosti, te se ne bi smelo generalizovati, već shvatiti ove podatke kao ono što i jesu – podatke o proseku. Bila vaša brojka niža ili viša od proseka, imajte na umu da je normalan broj odnosa nedeljno, mesečno ili godišnje onaj koji vama i vašem partneru najviše odgovara.