U avgustu 2013. Hejzel Vigins je u jedanaestoj nedelji trudnoće pretrpela krvarenje zbog čega se momentalno obratila medicinskom osoblju, kojje joj je saopštilo da je plod preminuio. Oni su joj predložili da pije pilule za abortus kako bi trudnoća bila prekinuta.

Međutim, Hejzel nije poverovala da je došlo do takvog ishoda, te je odbila da pije pilule. Zatražila je drugo mišljenje i to se pokazalo kao nešto najbolje što je u životu uradila jer je drugi pregled pokazao da je njena beba u odličnom stanju!

Danas je Hejzel mama neodoljive devojčice po imenu Amelija i koja je unela neočekivanu radost u njen život – sve zbog toga što tada buduća majka nije želela da se olako preda i zato što je osećala da je njena beba u redu.

"Babica je posmatrala ekran trideset sekundi i saopštila mi: ’Žao mi je, nema otkucaja srca’ i ugasila mašinu", priseća se Hejzel. "Pitala sam je da li je sigurna jer nije naročito dugo gledala ekrana. Odgovorila je: ’Da, sto posto sam sigurna’."

Hejzel otkriva da je to nešto najteže što možete čuti i da je otišla kući gde je oplakivala svoje dete. Javila je porodici i prijateljima i plakala čitavog dana i čitave noći. Nakon nekoliko dana, uputila se u bolnicu kako bi otpočela proces abortusa, premda je osećala da je babica koja joj je saopštila strašnu vest pogrešila.

"Uporno su mi ponavaljali da moram da pijem pilule, a ja sam ponavljala da to ne želim. Zahtevala sam još jedan pregled", priča ova mama. "Pričala sam ženi koja je obavljala pregled šta se dogodilo dok je posmatrala ekran, a onda se ona zaustavila, pogledala me šokirano i rekla: ’Vidim bebu koja skakuće po stomaku. Beba je živa’."

Ona dodaje da se, kada je i sama pogledala ekran, osetila kao da joj mala Amelija poručuje: "Mama, molim te, ne pij te tablete, živa sam."

Hejzel je danas jedna od, verovatno, najsrećnijih žena na svetu. Poslušala je svoj instinkt i 13. janurara na svet donela Ameliju. Ova devojčica donela je mnogo radosti svojoj porodici, pre svega svom Hejzelinom desetogodišnjem sinu Dilanu, koji je konačno postao stariji brat.