U 33. nedelji trudnoće, Amerikanka Alison Rea donela je na svet tri devojčice: Avu, Ejveri i Alisu i neizmerno je srećna. Iako je već tokom prvog ultrazvučnog pregleda, kada je očekivala da vidi jednu bebu, saznala da nosi trojke, ponosna mama je još uvek van sebe od radosti. Sa osmehom se seća trenutka kada je otkrila da nosi čak troje dece.

"Medicinski radnik je rekao mom suprugu da je bolje da sedne", otkrila je Alison kako su ih u filadelfijskoj bolnici pripremili za ovu neočekivanu vest.

Ipak, Alison i njen suprug nisu znali da su njihove devojčice identične bliznakinje.

"Još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo", rekla je srećna mama lokalnom ogranku kanala Si-Bi-Es.

Dr Čang, neonatolog bolnice "Abington Memorijal", objasnio je za isti kanal da su slučajevi rađanja identičnih trojki retki jer svi embrioni nastaju od istog zigota i dodao se samo jednom u milion trudnoća rađaju identične trojke.

"Nedonoščad imaju tu teškoću da još uvek ne mogu da unose hranu putem usne duplje, jer još uvek nisu dovoljno neurološki razvijeni", rekao je dr Čang.

Ipak, pridošlice u porodici Rea se prilično dobro osećaju. One samostalno dišu i za nekoliko nedelja će napustiti bolnicu, a njihovi mama i tata trenutno uče kako je živeti s tri novorođene bebe.

"Čim nahranite poslednju od njih tri, ona prva je već ogladnela i to stalno ide u krug", kaže ponosni otac Ves, ali on i njegova supruga uspevaju da održe takav ritam i raduju se neočekivanoj sreći koja ih je zadesila.