Kada prvi put vidite svoje dete prilikom ultrazvučnog pregleda, bićete dirnuti, presrećni, ophrvani emocijama... Ipak, koliko budućih roditelja koji žele lutku fetusa postoji?

Ako takvih budućih mama i tata ima, kompanija "3D bebe" će ih obradovati vestima da je su njeni zaposleni uspeli da, korišćenjem popularnog 3D štampača, izrade model fetusa!

Po ceni od šest stotina dolara, oni će, na osnovu ultrazvuka, pretvoriti sliku ploda u skulpturu deteta u fetalnom položaju, i to u prirodnoj veličini. Ipak, ni oni nestrpljivi roditelji koji imaju skromniji budžet, a ne mogu da sačekaju rođenje deteta da bi ga prvi put zaista videli, neće biti uskraćeni, pa će moći da nabave modele upola manje od prirodne veličine - po ceni od 400 dolara, kao i minijaturne verzije – za 200 dolara.

Takođe, neće samo budući roditelji imati priliku da poseduju skulpturu nerođene bebe, već i svi poštovaoci Kim Kardašijan i Kanjea Vesta, budući da "3D bebe" prodaje i model izrađen prema telu njihove ćerkice Nort, za šta treba izdvojiti 250 dolara.

Ovu kompaniju osnovali su Džerard i Kejti Beset, bračni par iz SAD, koji izražavaju nadu da će se njihova ideja dopasti budućim roditeljima.

"Zamislite da držite svoje dete i pre nego što se rodi. Mi pravimo neodoljive skulpture koje su zapanjujuće nalik bebinim crtama lica i njenom telesnom položaju", objašnjavaju Basetovi.

Zvaničnici ove kompanije uvereni su da će ovaj njihov proizvod izazvati pravu pomamu među trudnicama, jer živimo u eri unapredovanja 3D tehnologije.

Američka kompanija "3D bebe" nudi svojim kupcima lutke njihove nerođene dece izrađene prema ultrazvučnim nalazima.