Nakon dugogodišnjeg pokušavanja, upornosti i velike želje, Kler i Den Sanderson postali su roditelji devojčice Samr.


Njihova borba počela je 1997. godine, a posle pet godina podvrgli su se pregledima i testovima na sterilnost jer su pokušaji bili neuspešni. Međutim, rezultati testova su bili dobri. Lekari im nisu našli ni jedan razlog da ne postanu roditelji i savetovali su im da nastave da pokušavaju.


"Očajnički sam želela da postanem majka. Probala sam da budem srećna za prijatelje i porodicu kada su postajali roditelji,  ali me je uništavalo iznutra jer ja to ne mogu. Kada mi je posle 13 godina pokušavanja menstruacija prestala, mislila sam da je to kraj našeg puta. Ali opet nas nije potpuno napustila nada. I dalje smo verovali u čudo, iako smo znali da su  naše šanse jako male," izjavila je Kler za magazin Dejli mejl.


I kada su pomislili da je sva dalja borba beskorisna, Kler je, prošlog aprila, osetila neobjašnjiva pomeranja u stomaku. Muž joj je rekao da odmah uradi test za trudnoću ali ona nije bila sigurna:


"Nikada nisam osetila tako nešto u svom životu, nada je bila velika, ali sam se plašila da ću se previše uznemiriti i razočarati ukoliko test bude negativan".

Na njihovu sreću test je bio pozitivan. Zapanjili su se kada im je lekar rekao da je ona već sedam meseci trudna.


"Pokušavali smo da dobijemo bebu 15 godina, a onda je ona došla za 8 nedelja,"  rekla je Kler.

"Kada sam se porodila i dalje sam bila u šoku da sam uopšte trudna. Bilo je predivno dobiti ćeruku, ali u trenutku je šok bio toliki da nisam osećala da je naša. Den se čak šalio kako je mi samo čuvamo i kako ćemo uskoro morati da je vratimo. Posle toliko dugog čekanja sve se suviše brzo odigralo da nam je trebalo dosta vremena da shvatimo da smo stvarno postali roditelji," izjavila je srećna mama.