Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu Britiš Kolumbija je pokazalo da bebe ispoljavaju negativne reakcije kada neko povređuje osobe koje su im drage. Međutim, interesantno je da mališani svoje prijatelje biraju prema zajedničkim sklonostima. Iako su rezultati ranijih studija pokazali da bebe vole osobe koje su prijatne, naučnici sada tvrde da mališani mogu da pokažu netrpeljivost prema osobama sa kojima ne dele interesovanja ili se ponašaju drugačije od njih.

Nučnici su bebama ponudili da biraju između dve vrste hrane, graška i krekera, a zatim su deca prisustvovala lutkarskoj predstavi. U toku priredbe, neke lutke su pokazale sklonost prema grašku, a neke prema krekerima. Zatim su se likovi u predstavi sukobljavali u zavisnosti od toga za koju vrstu hrane su se odlučili. Kada su mališanima ponuđene lutke iz predstave, oni su pokazali naklonost prema likovima koji jedu istu hranu kao i oni. Jedna beba je čak poljubila lutku koja je izabrala istu vrstu obroka kao i mališan.

Istraživanje je pokazalo da bebe znaju za pravilo da je "neprijatelj njihovog prijatelja i njima neprijatelj", pa su imale odbojnost prema likovima koji su se sukobljavali sa njihovim omiljenim lutkama.

Profesorka Kajli Hemlin, autor studije, kaže da rezultati istraživanja pokazuju da se kod beba razvija rani oblik socijalnih predrasuda, koje poseduju odrasli.